2009. június 17., szerda

Levél az APEH-nak a piacomon tartott razzia után a mézesnek kirótt bűntetés ügyében

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága
Operatív Ellenőrzési Főosztály
Operatív Ellenőrzési Osztály 3.

Részére


Tisztelt Cím!

Az Önök alkalmazásában álló személyek 2009. április 26-án illetéktelenül magánterületemre beszállingózva, a magánrendezvényre meghívással nem rendelkezve, a baráti társaság tagjának látszatát keltve, úgy viselkedve, mintha magán összejövetel részesei lennének .....tól mézet vásároltak.

............t nem tájékoztatták arról, hogy ők a magánrendezvénynek nem meghívott vendégei, karhatalmi segítséggel, a megfélemlítés eszközével adóellenőrzést provokáltak az én személyes és jelenlévő vendégeim hangos tiltakozása ellenére.

Alkalmazottaik és az őket segítő karhatalom emberei visszaéltek hivatali hatalmukkal, magánlaksértést követtek el, amikor – anélkül, hogy bármilyen formában is előzetesen tájékozódtak volna a rendezvény jellegéről – ’kommandó jellegű’ ellenőrzést hajtottak végre.

A tulajdonomat képező magánterületemen egyetlen jelzés sem utal arra, hogy oda bárki meghívás nélkül bejöhet. Amikor erre az Önök alkalmazottait és a karhatalmat figyelmeztettem, az előállításunkkal fenyegetőztek, megfélemlítve a társaságot, és arra hivatkoztak, hogy nincs bekerítve a terület.

Felhívnám szíves figyelmüket, hogy térségünkben a külterületi ingatlanok bekerítését az illetékes hatóság csak rendkívüli esetekben engedélyezi. Felhívtam az Önök alkalmazottainak és a karhatalom képviselőinek a figyelmét arra a demokráciában általánosan elvárható viselkedésre is, mely szerint a szántóföldek, az erdők sincsenek bekerítve, ez mégsem jogosít sem magánembert, sem hatóságot arra, hogy a területen tetszőlegesen intézkedjen, mondjuk például gabonát arasson, erdőt irtson vagy hulladékot helyezzen el.

Ezen tények figyelembe vételével kérem ............ pénzbüntetésének törlését, hiszen Ő az én vendégem volt egy magánrendezvényen, ahol a hatósági ellenőrzés indokolatlan és a fentiek értelmében mélyen antidemokratikus.

Vendégeimtől kérjenek nyilvánosan elnézést a zaklatásért, a felelősöket vonják felelősségre!

Káptalantóti, 2009. június 13. Harmathy Ildikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése