2009. június 12., péntek

Tisztelt Társaság!

Kedves Barátaim!


Megérkezett az április 26-i razzia eredménye: 150 ezer forint büntetés az APEH-tól a mézesnek, nekem Határozat a Veszprém Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivataltól (!!!!!!):

„….Felszólítom, hogy a jogsértő magatartás megszüntetése érdekében a heti piaci rendezvényeket szüntesse be, vagy tegye meg a szükséges intézkedéseket az illetékes Önkormányzati Hivatal felé a piactartásra vonatkozó működési engedély kiadása érdekében…..”

Pénzbüntetést most nem róttak, figyelmeztettek, hogy az lesz.

Mindnyájan tudjátok mennyi levelet, beadványt írtam az elmúlt két évben annak érdekében, hogy a törvényalkotás legyen végre tekintettel az emberek, a civil lakosság VALÓSÁGOS igényeire, betartható és a fejlődést előre vivő rendelkezések szülessenek. http://www.liliomkert.blogol.hu/

Ebben az évben a legnagyobb csendben aztán elkészült az új piactörvény: 55/2009 (III.13) Kormányrendelet, egészen elvetemült szabályokkal.

Tömören úgy fogalmaznám: a törvény meg kívánja védeni a magyar gyerekeket a magyar háziasszonyok saját készítményeitől, a kistermelők portékáitól, a tisztességes kisemberek tisztességes áruitól, a magyar táj boraitól, de nem kívánja megvédeni a coca-colától és a burgonyachipstől.

Segítség, törődés sehol, büntető kommandó igen.

Kínlódásaimról írt dolgozatomat PIAC címmel (a tökéletesen elhülyített országunkról) a NOK kiadó megjelentette (lásd: magamról).

Kérem, hogy a múlt héten megfogalmazott NYILATKOZATOT mindenki írja alá, amelyben tájékoztatjuk a Hatóságot, hogy ellenőrzésére és felügyeletére nem tartunk igényt, felnőtt, döntésképes emberek vagyunk, sorsunkról, étkezési szokásainkról magunk is képesek vagyunk dönteni.
Szeretünk együtt lenni!

Ha elindulnék a legalitás irányába jelen szabályozás mellett, az rövid úton vezetne oda, hogy az én piacomon is kizárólag ellenőrizhetetlen eredetű, kereskedelmi forgalomban hozzánk érkező termékek árusítása folyna, ahogy a legtöbb piacon történik, meglovagolva azt az igényt, amely a helyi ízek, a házi készítésű élelmiszer iránt él egyre több emberben, aki tudni szeretné magától a készítőtől, mit is eszik.
A hangulatot elfelejthetnénk.

Ami pedig az adót illeti: sokan mondják nekem, hogy igen, de hát a pénzforgalom! Felhívom a T. Társaság figyelmét, hogy minden multinacionális cég, amely hazánkba beteszi a lábát külön, a törvények feletti alku keretében legalább 5 év adókedvezményt kap, úgy a Nestlé (amely pl. egyik legféltettebb természeti kincsünket, az ásványvizet (Kékkútról) nyakló nélkül cipeli a világba, valamelyest :) nagyobb haszonnal, mint amennyit a mi kis piacunkon bárki realizálhat), mint a koreai gumiabroncs gyár (erről szó se essen!).

Talán joggal lenne elvárható, hogy a magyar kisemberek, a magyar táj érdekeit szolgáló, az országot előre vivő, az emberek széles körének igényeit kielégítő kispiacok legalább azt az öt év türelmet megkapnák, mint a multik.

A betarthatatlan törvények akadályozzák piac-szervező munkámat, hiszen senkit sem tudok a piacomra csábítani, nem tehetem, hogy a törvények ellenében agitáljak. Éppen ezért elküldeni se nagyon tudok senkit (csak a legkirívóbb baromságokkal), hiszen a piacnak élnie kell, egyelőre ennél nincs fontosabb!



Megjelenésetekre továbbra is számítok: Harmathy Ildikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése